15 мар.

Освен желание и търпение, за да бъде създадено едно бижу, са нужни и подходящи, качествени материали за изработка на бижута.

Затова съветите, които дават хора от бранша са:

  1. Имайте точна представа за материалите за изработка на бижута

Добре е да си отговорите на следните въпроси:

На ясно ли сте от какво точно се изработват материалите за изработка на бижута?

Възможно ли някой от тях да е опасен за околната среда?

Склонни ли сте към критика за качеството на материалите за изработка на бижута, с които работите?

Смятате ли, че можете да отделите достатъчно парични средства, за да си набавите необходимите материали, както инструменти и евентуална екипировка ( в случай, че се занимавате с обработка на метали) ?

Възможно ли е да работите с материали за изработка на бижута, като намерите точният баланс между цена и качество?

 

  1. Информирайте се за вашите доставчици на материали за изработка на бижута

 

Дали доставчикът има запас от дадени материали за изработка на бижута?

Колко често зарежда?

В подходящи помещения ли съхранява материалите за изработка на бижута?

Да има време да отговоря на вашите въпроси?

Това е полезна информация, която ще ви даде представа за това до колко доставчика знае за самите материали за изработка на бижута.

 

  1. Пазете от децата малките материали за изработка на бижута

 Има материали за изработка на бижута, които не са много безопасни, ако са в полезрението на хлапетата.Определено малките мъниста и камъчета трябва да държите далеч от ръцете на децата под 5-годишна възраст, защото при игра неволно могат да решат да ги опитат, какъв вкус имат…

 

Като цяло – запознайте се с всички материали за изработка на бижута, които използвате, така че можете да разберете последствията при лош развой на нещата. Бъдете експерт във вашия продукт. Познаването и разбирането на компонентите, с които боравите ще ви помогнат да работите с клиентите си сигурно, а те да ви имат доверие.

 

  1. Поставете се в обувките на клиента

Да се поставите на мястото на клиента при избор на дадено бижу също е много важно. Трябва да знаете, в какво сте най-добри и какви са потенциалните ви клиенти. Това предопределя и вида на използваните от вас материали за изработка на бижута. Експертите в бранша съветват винаги да избирате качеството пред количеството и цената и да ползвате добре познавани от вас компоненти – мъниста, камъчета, телчета и тн.

Колко дълго ще издържат вашите материали за изработка на бижута при определи условия?

Нищо не трае вечно, но клиентът има право да очаква да получи добро качество. Това също е една чудесна възможност да се получи обратна връзка.

Това са само някои общите въпроси, които трябва всеки, занимаващ се с изработка на бижута да си зададе, ако иска да бъде професионалист.

В крайна сметка идеята е и да бъдат създадени продукти за хора, ще се насладят на труда ви. Затова нека продуктът да бъде освен с хубав вид, да бъде и издръжлив ( до колкото може), да бъде и безопасен.

И помнете – Изработката на бижута, трябва да се прави с финес! Да, точно така, не сме си и представяли да е по друг начин, но все пак се намират примери, които сочат, че това се е превърнало в рутина най-вече с цел печалба. Разбира се, това е бизнес, но такъв, който изисква много отдаване от страна на създателя и всяко едно мънисто, телче и камъче трябва да бъде поставено с желание и мисъл на мястото си.

Напиши коментар