15 фев.

Искате промяна в дома и не сте готови точно в този момент да дадете средства за експерт по интериорен дизайн, а след това да дадете и пари за купуването на материалите?

Имаме решение за вас в този случай. Разбира се тук не говорим за преправяне така, че да не познаете дома си, а по-скоро за едно леко освежаване на обстановката. Нещо ново, приятно и по джоба.

Материалите за изработка на бижута са прекрасно решение за доукрасяване на вещ или направо за декориране в дома.

Много добро решение са за маскиране на неравности по някоя стена или пък пукнатина. Супер идея е и ако се ползват за освежаване на интериор не само в стаите, но в банята и тоалетната, вратите, старата дограма, захабени шкафове и каквото се сети въображението.

Най-хубавото е, че материалите за изработка на бижута са най-различни  – от малки пластмасови камъчета, мъниста, през различни по големина и форми фигурки до полускъпоценни камъни. Осен че са изключително разнообразни и могат да задоволят и най-претенциозният вкус, материалите за изработка на бижута са достъпни и са по джоба на всички ни.

В настоящата статия предлагаме 3 начина за освежаване на интериора вкъщи, в очакване на така бленуваната от нас пролет.

Тук на сайта на Hobbyever.com могат да се открият разнообразни материали за изработка на бижута, а освен това имаме отделен раздел ‘‘Домашен декор‘‘, в който също могат да бъдат открити много предложения за една лека ( а защо не и по-сериозна) промяна в дома.

1

Проблем: Огледалото в банята

Ужас! Огледалото в банята вече не е същото… Минали са около 10 години от както е сложено. Всички сме на ясно, че вечно нещо няма, още повече, ако това е вещ поставена в банята, където ежечасно е подложена на влага и вода. Отстрани са се появили участъци със свалено фолио, някъде се прокрадва ръжда… Какво да правим, ако не искаме да сменяме огледалото по една или друга причина?

Решение : Винтидж огледало

Стъпка номер едно е да се снабдим се с материали за изработка на бижута. Какви? Няма значение. В случая предлагаме да бъде във винтидж стил, тъй като добре се връзва ръжа-изтъркано фолио с идеята. Нагледно може да измайсторите нещо такова:

 

Примерни материали за изработка на бижута : Камъни, полускъпоценни камъни, камъни за вграждане и каквито се сетите мъниста.

 

 

2

Проблем : Стар полилей/Не намирате подходящ полилей

Старите, вехти полилеи са наистина нещо, което може да вбеси почти всеки  и спокойно може да развали интериора на иначе прилично изглеждащ дом. Още повече, ако живеете под наем и хазайката е костелив орех… ръждясали телове, скъсани и замърсени абажури, все неприятни гледки.

Решение: ако полилея не може да бъде сменен, то не пречи да бъде първо – зачистен  и второ – украсен. Необходимо е да имате под ръка желаните от вас материали за изработка на бижута, малко корда да речем, инструменти и дървени (или други по желание) топчета. От там насетне въображението за това как и под каква форма да украсите полилея е ваша работа. Това което на нас ни хареса е този пример, но държим да отбележим, че е работа от толкова начинаещ.

ВНИМАНИЕ!

*Задължително е да изключите бушоните, ако ще имате работа с отвъртане на полилеи, крушки, фасонки и всичко, свързано с действието по украсяване/поправянето му.

 

3

Проблем : Старият шкаф

Стар, олющен, кафяв и лъскав шкаф, с аромат на нафталин. От него лъха пълен мрак и се чудите, какво прави още в дома ви?! Но все пак имате сантимент към него и няма как да го хвърлите. Вероятно е по-възрастен от баба ви или е на нейните години. И с право – щом е реликва не бива да се хвърля, но не бива да стои така страшен и неприветлив.

Решение: Предлагаме да се свали боята, да се пребоядиса и да се декорира с материали за изработка на бижута. Спокойно може да се залепят различни лепенки/стикери за скрапбук и около тях да се инкрустират камъни – пластмасови, кристални, полускъпоценни, да се поставят фигурки и дори парчета плат. Съвета ни е да се съобразите и с цветовете на стаята и предназначението му.

Със сигурност със статията дадохме малко по-различен прочит на това, как да се освежи дома с  така достъпните материали за изработка на бижута. Не е необходимо да хвърляте много пари, за да направите нещо креативно и да сътворите от нищо нещо, на което да вдъхнете живот и да му се радвате още дълго време.

 

Текст и Copywriting : Vipe Studio/ Вайп Студио

Напиши коментар