15 дек.

Дизайнерската хартия понякога е подценяван материал. От личен опит знаем, че след като човек открие нейните невероятни качества рядко се спира, а въображението непрестанно чертае нови и нови планове за това как да я употреби по възможно най-креативния начин.
Богат избор, както на материали за изработка бижута има и на дизайнерска хартия. Всеки, който е търсил материали за изработка на бижута, знае че интересни неща се получават и от дизайнерската хартия.
Както е известно направата на картини, скулптори и най-различни арт изделия от хартия има корени в древността, където е било едно от най-ценените изкуства.
В настоящия материал ние от Hobbyever решихме да покажем някои от най-интересните и красиви изработки от дизайнерска хартия на съвременни творци от цял свят, като някои от личностите са просто аматьори с изключително креативни хрумвания.
Целта ни е да покажем как от нещо толкова фино и ефирно, може да се направи нещо голямо и невероятно изпипано, достойно за скъп подарък, оценен дори и от най-претенциозния човек.
Още по-интересно става, като към причудливите и прекрасни изделия от дизайнерска хартия могат съвсем спокойно да се добавят всевъзможни материали за изработка на бижута!
И преди сме го казвали – най-хубаво е, когато творците дават воля на въображението!

Това творение е дело на Ерик Стандли, който е използвал етно мотиви от ислямската култура. Той споделя, че изработката е била дълъг процес, като за прецизното изрязване на елементите от дизайнерската хартия е ползвал специален лазер. Неговият сложен, многопластов и многоцветен проект от хартия има и елементи от готическата архитектура. Това, което можем да кажем само едно “Уау“. Наистина това е нещо, което може да се гледа с векове и да подкани човек да мисли за смисъла на живота!

Самият артист споделя, че често в работата си с дизайнерска хартия вкарва и материали за изработка на бижута, които прибавят нотката на разкош.

 

 

Уникалната скулптора е изработена от Калвин Нихолс, който е възпитаник на художествено училище. Той споделя, че именно там се запознава с дизайнерската хартия и открива нейните способности. Сътрудничи на артиста Донатан Милн, който е ветеран в изработката на уникални неща от хартия.

Нихолс използва тежка хартия за структурата на творението си и по-лека за кожата и фините детайли.

Тази сложна и изключителна картина е дело на Лиса Николс. Заглеждайки се всъщност установяваме, че прилича на човешки организъм. И именно това е идеята на Лиса. Тя е успяла да направи колекция от хартия, който да представляват анатомични сечения. Тя използва метода квилинг. Квилингът изглежда още по-заинтригуващо, ако към него се добавят различни материали за изработка на бижута като мъниста, камъни и др.

 

 

Един по-цветен, свеж пример за използване на дизайнерска хартия. Творбата е направена от колумбийската артистка Диана Херера, която е специализирана в невероятно хартиено пресъздаване на природата, работа с красиви цветя и растения и представянето по-възможно най-реалистичен начин на това, което прави.

 

Изработката е на Агенция за Южна Африка. Те използвали направеното като начин за привличане на клиенти и чрез това искат да кажат, че творенето с хартия е един много хубав и достъпен начин.

 

 

 


Тук работата с дизайнерска хартия и съответно показване на висш пилотаж е на рускинята Марина Адамова. Тя съчетава любовта си към класиката “Алиса в страната на чудесата“ и обичта към светлия празник Коледа.

А пък ние от Hobbyever се сещаме, че Коледа и Нова година идват и някакси още по-хубаво би било към направеното от дизайнерската хартия да сложим и малко лъскаво, типично в стила на идващите празници. Защо да не добавим към тях различни материали за изработка на бижута, които да направят творението още по-пищно и красиво?

 

 

Артистът Мод Уаит обича да прави нещо по-различно, когато става въпрос за хартия в своето изкуство. Педантично ръчно рязане на всяко парче, нейните творби са на направени с необяснимо детайлизиране, за което отново получава “УАУ“.

 

 

 

Тази изключителна бяла приказка, изработена от дизайнерска хартия, е дело Марк Хейгън.

 

 


Ако при взирането на тази творба имате чувството, че сте под водата – на прав път сте! Модерен поглед към дълбините на морското дъно, където хартията не се разпада. Уникалното творение е на дизайнерското студио Зим и Зоу от 2013 г. Проектът е поръчан от френската луксозна марка Hermès.

 

Това е само малка част от примерите за невероятното изкуство, което се създава с дизайнерска хартия. Магията винаги се получава, когато добавим и малко есенция от желание, въображение и любов към това, с което ще се захванем.
Направата на картини, картички, скулптори и т.н. с хартия винаги е забавно начинание. Използвайте различни техники, добавете разнородни материали за изработка на бижута – камъни, мъниста, и всичко, което ви дойде на ум, за да създадете нещо, което ще ви направи горди, а после ще зарадва някого.

На сайта ни можете да откриете богата гама от дизайнерска хартия, различни размери, дебелини, цветове и т.н.!

 

Напиши коментар